Monday, October 12, 2009

Датиране на „вавилонския плен“

Датиране на „вавилонския плен“

На няколко пъти съм критикувал като измислени интерпретациите на „вавилонския плен“ и веднъж дори намерих изясняване на значението на думата вавилон, като някаква форма на думата за лозе. Както е известно на всеки 14-15г. Лозята трябва да се пресаждат и за това в Матея имаме разделение на родословията на 14 поколения. Тези поколения в родословието на Христос съвпадат със средата на 1000 годишния период между построяването на Храма и Голгота. Всяка една сграда на света има нужда от поддръжка и някакво обновяване и за това подобно на лозето, 500 години след построяването е извършено такова обновяване на сградата като преобраз на това дело е книгата Рут.

В книгата Рут Наоми и семейството и се преместват в Моaвската земя през 2580, след 40г. заедно със снаха си Рут през 2600 се връщат във Витлеем и след 20г. се ражда Овид. Съпоставяйки ситуацията се вижда, че 3620 е 500г след построяването е започната новата жертва в обновения Храм.

Така че ето това е „вавилонския плен“ много преди 500-ната година вероятно 40г преди това по аналогия на първоначалния строеж служението на олтара е преместено в от татък Йордан и Храма е бил престроен наново, но не е бил завладяван и оскверняван, няма такива номера във Святото Слово.

За пореден път графиките бяха допълнени и обновени и коригирани.

http://picasaweb.google.com/Bogoizbrania/Grafiki#

Time, old testament

No comments: