Saturday, October 17, 2009

Светлини, сътворение и потоп

Светлини, сътворение и потоп

Подкрепя ли Библията парниковия модел на сътворението?

Простия отговор е ДА! Но освен предходните открития за мъгливо небе на планетата Венера, което не е позволявало да се виждат звездите, а споменато като звезда е някакво отражение-сияние на планетите от слънчевата система. Бт.1:6 не указва директно самия слой на разделяне на вода, както се тълкува според някои хора, но само посочва създаден слой или „простор“, според нашия превод. Простора сред водата е всъщност във водата, и „разделянето“ е дума обозначаваща създаване на слоеве или „простор“ в смисъл на повърхност, без да има смесване. Ето това е смисъла на думата „раздели водата“, съвместно съществуване без смесване и въздействие на качествата. В следващите няколко стиха се описва тази вода, под въздействието на слоя или атмосферата се е събрала в морето и се е появила сушата. Все пак този пасаж наистина директно указва за слоеве филтриращи светлината. По надолу, в стих 16 се говори за „двете светлини“, не двете сетила, предназначени за деня и нощта. Както изясних дори и до Христос хората или ситите не са виждали слънцето, а сиянието му изсред бялото небе, слоеве газове и пара. Разликата между преди потопа и след това е във виждането на дъгата, това показва че преди в цялата атмосфера е имало повече вода, която по времето на потопа на Ной е кондензирала в дробовете на всички дишащи и ги е издавила. Няма друга причина да не се виждат светлините освен да има нещо на небето, някакъв слои газ и пара, които да ги закрива. Видените от Авраам „звезди“ всъщност са максимум 14-15 планети и сиянието им на небесния слой, не бива да забравяме, че децата на Авраам са само 12-те потомци на Яков-Израел. Потомците на 12-те- патриарха са част от племената, като всяко племе представляваше Авраамов син.

Постинга е след някакво неясно защо за мен решение една от любимите ми организации АИГ, да се откаже от идеята за парников модел, за което им благодаря, все едно ми го подаряват. Гледам са се заели с разни египетски глупости, Господ да им е на помощ. А сега да се опитам да дам отговор, защо на нашата планета не е имало тотален потоп. Причината е, че още със смъртта на Авел цялата повърхност на Марс е изрината и хвърлена тук, за да съжителстват Каиновите потомци със кръвта на Божия Син. За това има толкова много вкаменелости, някои от които се тълкуват като не удавени, а засипани от пръст, заедно с повърхностния слой почва са взети и животните и растенията. Това вероятно обяснява и защо има такава невъобразимо разнообразие и хаос в слоевете дори и на голяма дълбочина. Вероятно и кръвта на Авел е причината земята да е източник на толкова проклятия и защо всички геолози са върли атеисти и дори си имат разно атеистични организации по подобие на църквите.

Така тук отговарям на важните въпроси, имало ли е парников модел на сътворението, какво е простора сред водите, какво са голямата и малката светлина. На други въпроси относно сътворението ще се отговори другаде.

No comments: