Thursday, October 15, 2009

Произход и развитие на нефилимите чрез небесна селекция

Произход и развитие на нефилимите чрез небесна селекция

Броя на добрите Библейски нефилими, същества родени на земята само от майка и баща ангел е много по голям от колкото изглежда. Първия само с майка е споменатия наскоро Авел. И както писах е и от баща самия Бог и вярвам, че това е първата поява на Иесус Христос, убит от нашия праотец. Така първия и предпоследния нефилим са указани, връзката в тях се потвърждава и чрез общата хронология с разлика 4000г. Авел се ражда 100-та и бива убит 121-а г., Христос 4100-4121. Ако Авел е номер нулев имаме първия, ето какво означава; „Аз Съм „Алфа и Омега“. Първия и последния родени Нефилим, защото последния ще е направен такъв, а не роден. Законите на еволюцията всъщност работят само в духовния свят. Да се надяваме, че ще проработят и за мен.

Следващите нефилими са в Битие 6, но те са провалили се, след потопа също има доста описани такива случаи, най известните са убитите при завземането на обещаната земя. Хората имаха някакво логично право да се уплашат, но се очакваше да действат с вяра. Пропаднали нефилими бяха Голиат и братята му, както и другите уроди изтребени от силните мъже на Давид. Вярвам нефилим беше и Авесалом, син на Мааха дъщерята на царя на Гесур. Пак напомням, Давид имаше само една жена, Витсавия. Другите жени всъщност си имаха съпрузи но бяха негови „фенки“, защото знаеха кой е той и вярваха в него като предтеча на Христос, това беше и древния начин за да се покаже вярата в Месията. Последния провалил се нефилим според мен беше Ирод и братята му, ето защо юдеите спокойно го приемаха за цар-пратеник на небето и ето защо той искаше да убие Христос още като дете. Те знаеха какво се случи със Голиат и как бе победен от Давид, и знаеха каква е съдбата им като провалили се. Толкин прави аналогия с тях в образа на мъдреците, маяри. Повечето се провалиха, но един все пак оцеля.

Да продължа с другите добри и не-провалили се нефилими споменати в текста и добре известни герои. Разпознават се много лесно, всеки за когото се спомене „висок ръст“, като елфите от средната земя е нефилим, библейските хора са всичките с еднакъв ръст около 170см. Ето защо Авраам и Сара, и Мелхиседек са именно такива само полу-хора. Споменава се само за; Сара, Ребека и Рахил да са били твърде красиви :-), всъщност еврейската дума означава, че са били по високи. Така се и разрешава въпроса с липсата на доказателство за единствената жена на Яков, която е била Лия. Всички други жени, които родиха деца са били женени за други мъже, освен Рахил, която роди също като майка си от ангел и Йосиф и Вениамин бяха също нефилими. Ето защо Яков казва за Йосиф че е „бил син на старостта ми“, не за да се хвали със способността си да осеменява балдъзата си на стари години, а за да докаже че е осиновил нефилим много по голямо постижение от направата на дете. Следващия е прочутия Самсон единствения като Йоан кръстител без връзка с жена за да изобрази символика и пророчество. Самсон е и единствения добър но провален нефилим, а като провалил се това значи, че не би могъл да има деца.

А сега идва и реда на мутиралите нефилими, може би в тази група трябва да се включи и Авесалом, но поради специфичния начин на смърт на дърво вероятно отива в групата на лошите и провалили се. Първия признат за нефилим бе Сит, следван от цар Саул и вероятно и Йоан кръстител, високия му ръст бе свидетелство за изключителната роля която Йоан има. Най интересния за нас е все пак Савел-Павел. Не случайно носи името на цар Саул, истинския Израилев цар трябва да е вениаминец. Ето защо и венецианците имаха много особени способности в Съдии, за това бе тази война срещу тях мнозина бяха нещо като провалили се потомци на нефилими. Други случаи на нефилимство са сестрата на Авесалом, Тамар която е със символизъм подобен на брат си и отхвърлянето и ще се разглежда допълнително. Амон не я изнасили, а само я прелъсти, но поради неизвестни причини я отблъсна това бе изключително унизително за нея, не само като жена но и като носителка на небесен символизъм. Амнон вероятно бе достигнал да бъде признат за нефилим, но бе убит от Авесалом единствения друг нефилим сред учениците осиновени деца на Давид. Тази случка е подобна на случая с Йоан, родения и провалил се нефилим Ирод екзекутира признатия си събрат. Друг случай на роден от баща ангел бяха и децата на дъщерите на Лот. Те напиха баща си и влязоха при него, но това не значи забременяване а само приемане на някаква духовна символика която Лот бе успял да отнесе от Содом и така те получиха праводо да получат ангел за баща на децата си. За това се казва че няма от мъже да имат деца а от ангели решиха да получат потомство. Содом и околните градове бяха нещо като място за излитане на ангелите, но някои все пак останаха там.

time

- - -

Тълкуване на Йоан 21

Последната глава в Йоан 21 е свързано със Савел-Павел, случката е през 4130г, 9г след голгота, когато е убит Яков по малкия брат на Христос и 4-ти апостол. Идеята за поява след възнесението може изглежда странна и опасна, но след като е както се разбра не на тази планета е окей. Това явление е за да се засвидетества раждането на Савел, образа на Божието Слово, Савел-Павел е заместника на Яков.

Чрез уловените 153 риби, Христос им показва каква е причината за екзекуцията и смъртта на Яков, четвъртия апостол е образ на Завет номер 4 – Закона. Той трябваше да премине на небето, за да занесе потвърждение и свидетелство за завършване на делото започнато от Израелския народ на планината Синай. Така освобождаваше място да бъде заместен със новия Закон на Евангелието на Светия Дух с представител Павел, чрез него вече апостолите ставаха отново 12, като единия бе и издигнал се нефилим. Чрез новото попълнение на числото 12 те ставаха достатъчни като брои и способност, за да представят Светия Дух. Освен други функции и символи, Павел бе и представител на Сит родил се преди 4000г след него, (130 - 4130). Учениците или поточно Петър решиха да покажат, че осъзнават какво им е казал Христос със 153-те риби добавени до другите на земята донесени от него. Чрез думите сложете ги при донесените от мен, се показва че учениците ще са в състояние да изберат заместник на Яков. Сега се и разбира какво е значението на числото 153, 153=9*17, произведението на времето (9) и оживяването (17) указва за Яков, макар и екзекутиран и погребан е жив и здрав в това време там от където Христос иде. На апостолите им отнеха със сила Изрилевия Закон, но те ще са способни да си да извадят от водата Евангелския Закон, новия Закон на Светия Дух.

Чрез въпроса на Петър, малко неподходящо за Йоан, „А на този какво ще му бъде?“, Петър показа, че Йоан е разбрал за намерения заместник и се заинтересува дали някой няма да замести и Йоан, защото той бе втория по малък брат на Христос. Или евентуално, ако има заместване и на Йоан какво ще се случи. Отговора на Христос изглежда груб, но той е предсказание, Петър е образ на вярата, а Йоан е преобраз на царството, Йоан е апостол номер 5 като образ на Завет номер 5, този на Давид. Така грубия отговор показва, царство ще има като Христос дойде отново. С грубия отговор Христос не показа лошо отношение към Петър, а ни даде на нас да разберем, че за ролята на Йоан, символа на царството има приготвен по специален план, сега нещо ми подсказва, че май заместник на Йоан също ще се намери, може и да е от някого наоколо, мисля че Христос ще направи и някои неща за потомците на Каин, освен ако тайната не се крие някъде в посланията на Йоан.

Time, old testament, new testament, Tolkien

No comments: