Monday, October 19, 2009

На изток от рая или послание към църквата на планетата Нод

На изток от рая или послание към църквата на планетата Нод

Предполагам всеки чел Библията знае какво се намира на изток от рая, там е земята „Нод“ където се засели Каин и жена му. Не знам защо, но когато се стигне до този пасаж единствения интерес на читателите е от къде Каин си е намерил жена, много по важни въпроси, като какво точно означава „да излезе от Господното присъствие“ или къде е това „Нод“ се подминават , но виж кайновата жена е нещо много важно.

Сега ще отговоря на тези въпроси, нищо че май само аз се интересувам от такива неща. Първо няма „земя нод“, става на въпрос за земята на изгнаничеството или отлъчването или отделянето от Господното присъствие. Последната фраза означава, че Кайн и прословутата му жена са отелени физически от рая или Едемската градина и са възпрепятствани абсолютно от връщане назад. Това може да стане само ако Кайн е пренесен на друга планета, като например нашата, а съответно брат му Сит и потомците му са пренесени също на друга далеч от Кайновата и Авеловата. Така земята Нод е всъщност земята на отделянето, която намирайки се на изток от Едем но всъщност „на изток“ е по посока навън или е нещо като място извън региона. Думата се среща само три пъти, като в другите два случая става на въпрос за място отделено с нещо от друго място.

( (Gen 4:16 [KJV])

And Cain H7014 went out H3318 from the presence H6440 of the LORD H3068, and dwelt H3427 in the land H776 of Nod H5113, on the east H6926 of Eden H5731. )

Cain, old testament, genesis

No comments: