Sunday, November 8, 2009

Рождения ден на Авраам

Рождения ден на Авраам

В Битие осма глава се намира описанието на Ноевия потоп, от там можем да разберем и кога е роден Авраам точно. Първо за 12-те точки от живота на Ной в пасажа от Бт.5-9

1. Ражда се 1056-та, но едва на 500 годишна възраст се ражда първия му син Сим, това е преобраз за Завета на Синай през 2500 година. Сим не е образ на Моисей, а само указание за идващия Завет # 4. Следващия е Хам, - Завет # 5, този на царството, Хам не е образ на Давид, а посочва и трите следващи завети: 4,5 и 6 ще са произлезли от # 2, Завета на Ной символизира благодатта. За това имаме потоп, така идва Божията благодат, като вода от небето и за това кръщението е свързано с потапяне във вода. Третия син Яфет, роден по времето на потопа е Завет # 6, този на самия Христос. За това в края на осма глава, Ной благославя синовете си, Хам(царя) ще служи на Сим(Закона), сега това е изпълнено чрез Христос. Иесус-Царя на царете изпълни Закона. А Яфет(спасението) ще се засели в "шатрите на Сим", спасението е изпълнението на Закона, създаден за Спасението.

2. 120 години за човешкия живот указва по странен начин за живота на Моисей, няма какво друго да е. В тази възраст от 3*40 години е събран образа на трите проявления на личността на Христос. Месията израства като цар, работи като пастир, извежда народа към спасение, всичките тези неща Моисей ги изпълни в живота си буквално, а Христос духовно за целия свят.

3. Размерите на ковчега 300*50*30 на три части, не на три етажа за сега не е много ясно какво точно значат, освен обем от 45*1000 или 25*18*100 мерни единици. Ковчега е обиталище за Духа докато благодатта очиства плътта.

4. Нечистите и чистите животни са с различна бройка, чистите символизират Христос, за това трябва да са по 7, нечистите са били просто животни, днес след Дн.10 Христос е очистил всичкия живот или по точно всичко живо представлява Христос.

5. Споменава се за влизане в ковчега и изчакване на дъжда седем дена, валял 40 дена и 40 нощи, това е цял месец и 17 дена от влизането. Само тук и в пасажа за смъртта на Христос се ползва този странен начин на броене първо с дните и с нощите. При Христос е ясно, че става на въпрос за смъртта настъпила точно в началото на деня, а тези 40 дена и нощи свършват на края на третия месец. Още едно указание за дена на оживяването. В тази точка се отказвам от идеята си деня на изкуплението да е 09-ти ден, ето от този пасаж е явно защо се празнува именно на 10-ти. Отделя Пасхалното агне, тогава е и окончателното смилане на гроздето, тогава е и влизането в ковчега.

6. Възрастта на Ной е 600 години, втория Храм е построен в периода 3580-3620, а 6*100 показва вероятно години, при които числото на човека 6 е умножено по числото на изпълнението на Закона, освен това в края на нашия свят трябва да е 6000г.

7. Потопа идва на втория месец, месеците в Библията нямат имена, а номера. Втория месец е и указание за Завет # 2. Всички имена на месеци са лош превод, например третия месец Авив е всъщност фраза, която значи „месеца на ечемика“. Дъждът започва в 17-тия ден, на 17-ти е деня, когато Христос оживява.

8. Ковчега засяда на ден 150, 17-ти ден на 07-ми месец, не само преди потопа месеца продължава точно 30 дена от 4 седмици и два нулеви дни, очевидно и след това е така. Споменаването за 10 месец ден 01 е точно 70 дена след засядането, когато водата се е оттеглила от земята или според мен по точно е, че на тази дата е започнало оттегляне на водата от повърхността.

9. След 40 дена от засядането е отворен прозореца, като е пусната враната. Седмия месец, е края на пшеничената жетвата и гроздобера, това отнесено на календара е 4900-5000 година. Враната е символ на Словото на СЗ. Гълъба е символ на Светия Дух, пускането на гълъба три пъти е указание за годините кратни на 700 в бъдещето на потопа. Това са 4900-та, когато е края на събиране на всичкото Слово и смилането на гроздето за вино и идва времето на ферментация. Следващото пускане след "7дена" е за годината 5600, в тази дата както споменах е дошла реформацията и масовото познаване на Писанията без да идват от интерпретация, а директно от авторите им. 56=8*7, символ за ново начало на Словото, а завърналия се гълъб с маслинена клонка посочва къде е мира и служението на Духа, той е вътре в ковчега или това е Духа на Библейския вярващ. Третата дата на след "7дни", е 6300 когато гълъба не се връща вече, вече свил гнездо и мъти яйцата на Новото създание.

10. В 601-та г. точно на 01 месец, ден 01 се е образувала суша и водата се оттеглила окончателно или може би по точно тогава е спряло оттеглянето на водата, явно указание за новата земя на годината 6000. НА тази дата, 320 дена от влизането, 170 от засядането и 90 от началото на оттеглянето на водата от повърхността.

11. Крайното излизане от ковчега е станало в самия край на 2-ри месец 27, 377-ми ден от влизането и 370-ти от започването на потопа. Този ден е шестия преди последната събота 28-ми, Авраам се е родил след три дена от тази дата, на нулевия ден на 3-ти месец. Като започващ третия завет, Авраам е започнал всичко от нулата, дори и вярата започва от нула! Ето и най сладкото откритие на този пост. Годината на излизане е 2657АМ, до 2000АМ остават точно 343 г. което е 7*7*7 ;-), такива са и числата на годините на на бащата на Ной!

12. В 05-ти месец Ной прави и жертва на огън, първия огън запален от човек споменат тук. Тази жертва съответства на втората част на символизма на Светия Дух. Ной кръсти земята със вода, а след това и с огън. Като той е запален като символ на петдесятница, след това през седмия месец Ной си насажда лозе, а след това се е и напива и тогава идват думите му към синовете, посочващи функциите на заветите след Авраам.

time

No comments: