Friday, November 13, 2009

Кратко стихотворение превърнато в песен.

Кратко стихотворение превърнато в песен. Песентта не е българска, но е единственната трагична и която някога ме е трогвала;
In Flanders Fields by John McCrae, May 1915 Сред полетата на фландрия In Flanders fields the poppies blow Between the crosses, row on row, That mark our place; and in the sky The larks, still bravely singing, fly Scarce heard amid the guns below. We are the Dead. Short days ago We lived, felt dawn, saw sunset glow, Loved and were loved, and now we lie In Flanders fields. Take up our quarrel with the foe: To you from failing hands we throw The torch; be yours to hold it high. If ye break faith with us who die We shall not sleep, though poppies grow In Flanders fields.
http://www.youtube.com/watch?v=pu1XaTIUWR4
България на първо място в света и Гугъл
Когато напишете това в търсачката ето какво излиза (вдъхновено от руски форум); България отстъпи първото място в света по поскъпване на жилищата. България е на първо място в света по брой на частните охранители спрямо полицаите. България вече се изкачи на първо място в света по този показател . . .( имоти за продан ... ) България е на първо място в Европа по заболявания от кучешка тения. България държи първо място за най-скъп ток! България е на първо място сред 178 страни в класацията на Световната банка по успешни данъчни реформи през 2006-2007 г. България е на първо място по брой на намерените антични колесници. България са на първо място в света по ценови спад ( тази година жилищата в ). България е на първо място по прием на европейски студенти в най-престижния технически университет в света. България е на първо място в Европа по натоварване с Йод-131 при децата. България е на първо място по смъртност в Европа - 14,7 /1000. България е на първо място в Европа по брой на сертифицирани IT-специалисти на глава от населението. България . . . по отрицателен прираст сме на първо място в Европа, . . . 5,8 /1000 за 2001 г.. България е на първо място, 1 500 000 икономически и политически емигранти са напуснали страната в периода 1989 - 2005 г. България е на първо място по . . 40% от домакинствата живеят под прага на бедността. 90% от българите живеят в бедност и се нуждаят от социални помощи (2002 г.). България е на първо място по . . 25% от населението страда от психични проблеми или заболявания, България води световната класация по кражби от иманярство ... България е на първо място по бедност в Европа (средният доход на глава от населението в България сега е с около 20% от средния доход в ЕС и според някои прогнози през 2015 г. ще достигне около 33% от сегашния среден доход в ЕС).
Други рекорди;
България е трета в света по пушене. България е на трето място в света по брой на жертви на трафик на жени с цел ... България е на последно място в Европа . . по . . заплащане на час с, 1,45 евро. България е на второ място в света по затлъстяване и свръхтегло сред децата. САЩ заемат първото място в тази класация. България на второ място в света по смъртност от сърце. България последна в ЕС по свобода на медиите.

No comments: