Thursday, July 15, 2010

Таблица с родословието от Нахор до Соломон

Таблица с родословието от Нахор до Соломон Таблицата е в разрез със превода, всички преводи разпространявани освен моя. Най важното различие е, че според Бт.24:24 Ватуил е син на Милках, а не както се твърди че те са съпруг и съпруга. Нахор има двама сина, Тара и Милках. Тара има също двама сина както писах Харан първия и Авраам, понеже Харан умира преди баща си то неговия син Лот е символично осиновен на неговото място. Така се получава, че Исаак и Ребека са втори братовчеди, а не първи както ги изкарват преводите. Друга корекция е че Юда е третия син на Яков, а Леви е #4, а Авесалом е осиновен син на Давид и Михала, като майката на Соломон е именно тя, единственната съпруга на Давид, а не някаква си чужда жена Вирсавия.
Годината на Арфаксад
Раждането на Арфаксад е пряко свързано с потопа, но пасажа в Бт.11:5 има проблем. При пресмятане на годините излиза, че Арфаксад е роден през 1655АМ, като това е и годината на смъртта на Метусаил. Няма как да е роден две години след потопа. Още по-важен довод е и факта, че хронологията и цялостното датиран трябва да е според годините на раждане на всеки патриарх, от Адам до Моисей само годината на раждане е важна. Докато в Бт.11:5 имаме указване на датата на раждане и според потопа, две години след това. Явно е, че Арфаксад, патриарх номер 12, първия роден след потопа е всъщност роден същата година, но след него. Като Метусаил е живял до същата година, но преди неговото настъпване. С този текст е опит да се свърже с фалшивата осма глава, в която на потопа се дава втора година на продължителност и се нарушава връзката на години на раждане на патриарсите от преди Авраам с тези след него.
При съпоставката на времето за раждането на Арфаксад е най-вероятен деня с номер 221, това е точно 6 месеца след започването на потопа. Така получаваме при наслагване на кръговете годината 4900АМ много важна година свързана с нашия свят, месец 08-ми, ден в месеца 12(!), той е номер 12 патриарх. 9-ти час в денонощието, ден в месеца 17-ти, седмица 30. Какво точно е свързването с неговата личност и какви изводи ни са необходими за сега не ми е ясно.

No comments: