Sunday, December 11, 2011

Уилям Годуин - Балрога на Мория


Уилям Годуин - Балрога на Мория

William Godwin (3 March 1756 – 7 April 1836)
Името е псевдоним и значението е следното
Will - i - am God - will - not

Balrog = Bald rog< gore

Имено той е измислил името William, не първите издатели на Шекспир, както по-рано сметнах. „Плешивият клин” е начин да се изобрази Годуин външно и като разбивач на образованието, историята и богословието. Tой е първия започнал да фалшифицира история, да измисля митология и да се опитва да променя самите понятия в езика. При срещата с Гандалф на моста Кхазад дум балрога си разтваря двете крила (wings), това е указание за двете will в името, които са изпълнили Мория царство в камъка, образ на църквата. Когато Гандалф вика към задругата да бягат, това е призив да се освободят хората от силата на магията в антихристкото богословие и образование. Той наистина измисля името Джефри Чосър, но книгите приписвани на това име са от по-късна дата. Едва сега разбирам, че той е измислил и понятието „некромансер”, явно това е работата на Гандалф в Хобита, когато се отделя от джуджетата, да се прогони некромансера е начин да се борят с комунистическите идеи в образованието и богословието. Балрозите, макар и да са могъщи, имат незначителна роля и се появяват за кратко в средната земя, все пак в нашия свят Годуин има много имитатори и въпреки, че изглежда невидим, влиянието му е огромно.


Първи изследвания;
MacMullen, Hugh H. (1937). "Satire of George Walker's Vagabond (1799) on Rousseau and Godwin."  Publication of the Modern Language

Ramus, P. (1907).  William Godwin, der Theoretiker des kommunistischen Anarchismus; eine biographische Studie mit Ausz|gen aus seinen Schriften und eine Skizze |ber die sozial-politische Literatur des Anarcho-Sozialismus seiner Aeit .  Felix Dietrich.

Rogers, A. K. (1911). "Godwin and Political Justice," International Journal of Ethics, XXII, 1 (October).

Tolkien, history, 

No comments: