Monday, December 12, 2011

Архивът и библиотеката на Нютон - The Newton project


Архивът и библиотеката на Нютон - The Newton project

sir Isaac Newton е сред хората с най-голям принос в науката и прогреса и това е забелязано и използвано от много недоросъвестни използвачи за собствен прогрес в общество на корупция и заблуда. От линка на The Newton project;

Целият раздел "His Library" е менте, а раздел "Catalogue" има истината само на няколко места.

Browse the Newton Manuscript Catalogue by Category
Alchemy
Mint
Newton's Notebooks
Political Matters
Religion
Science

Раздели Alchemy, Political Matters, Religion са пълен спам фалшифицирани през 30-те години на 20-ти век, когато по време на "велиакта депресия" и банковите кризи хората си припомниха, че на времето имено Нютон измисля реалните пари от сплави, без сребро и злато. Повечето измислици са от комунягата Кейнс, но и разни други "учени", че дори и от някакви израелски организации, не е ясно защо точно те решават да се заемат с него. Приписваните му писания са безсъдържателни или преразкази взети от основните му научни трудове или просто измислици от някъде другаде. Дори и те да съдържат идеи наистина споменавани от самият Нютон то съвпадението е случайно и самият документ е измам от 20-ти век. В Биографията му измислиците му са по-малко и несъщественни, но в историята на неговите документи е поработила сериозно ръката на Кейнс и по-късни фалшификатори.

Все пак раздел Science е прекрасно място на публикувани едни от най-великите достижения на човечеството и то във форма най-близка до оригинала, не спаменето от орки.

No comments: