Tuesday, August 18, 2009

Двата урока на Великденския остров ( easter island )

За Този остров има твърде много предположения и спекулации, с риск и аз да спадна към един всичките конспиратори или "пирамидоидиоти" реших да си почина малко от 2Кр. и д ас езаема и с тази материя, колкото и неблагодарна да изглежда и дори нехристиянска. Изображенията на хора във почти всички случай е не много християнско, защото в повечето случай изкуството има за цел да натрапи на човека определени разбирания, които са 99,99% анти христки, а и тези каменни глави май са си точно идоли. Все пак можем да разгледаме въпроса исторически да се запитаме имат ли връзка тези образувания по някакъв начин с историята, не с култовете, конспирациите и НЛО-то.

Според мен имат, мога да се съглася, че всяка глава е свързана с някакъв родов символ, нещо като семеен герб. Тоест каменната глава е някакъв родоначалник древен патриарх дошъл на острова и почетен от неуките си потомци по този странен и уникален начин. Това можем да го запишем като извод номер 1. И въз основа на него да се опитаме да анализираме ситуацията и мотивите за тежката работа по чукане на камъка и пренасянето му до някъде си. Сега следва и извод номер 2, образите са били изчукани от цилиндрични колони, които са били търкаляно по нанадолнището. Тоест не е имало кой знае колко тежка и непосилна работа за направата, както и изсичане на дървета както се твърди. Главния въпрос все пак е следния ако това са паметници на хора, то те явно са извършили нещо геройско и велико, нещо историческо и дори епохално за да се заловят потомците им да чукат камъни в тяхна чест. Въпросът е какво е то? Дошли са на този остров?! място намиращо се в средата на нищото, място което дори и птиците подминават. Кратко описание на острова е необходимо в този случай да се направи. Това е вулканично образование с малки извори на питейна вода, която дори не е с кой знае какво качество, праховидна почва изискваща къртовски труд за да се накара нещо да вирее на нея и най важното, нещо което масово се игнорира от всички изследователи. Острова е в пустинна зона, валежите там са като в центъра на Австралия. така, че дори и да е имало растителност тя е само благодарение на неимоверни усилия, а не на земен рай, както се твърди от либералните изследвания.

Когато първите европейци са пристигнали на острова са забелязали следните странни неща. Първо, островитяните не са имали домашни животни, а навсякъде другаде по островите са се гледали прасета, което е обяснимо вероятно поради пустинното място. Другото още по озадачаващо, но пак обяснимо е, че местните не са имали канута, каквито имат всички островитяни. Прехранвали са се от нощуващи птици или са ловели риба само от брега, като дори са ловели и плъховете. Липсата на плавателни средства се обяснява с липсата на дървета, от които да се направят лодки, но в този случай изниква веднага въпроса, защо мътните ги взели им е хрумнало на някого да се качи на лодка и да се засели на това забравено от небето място? Ако е могъл; да доплава някой до там с кану, то той би могъл и да се махне, да се върне от където е дошъл. Следователно до острова със сигурност нее достигнато с плавателни съдове, а за самолети космически кораби едвали ще има смисъл да се коментира. И така най важния и революционен извод е, че на този остров хората са дошли не на екскурзия, поне в миналото и са дошли до тук не с лодка и не по собствено желание. Така извод номер 3, най важния, когато около 4200 г. от изгонването от рая сегашните океани са хлътнали надолу водата под тях е изплувала, издигнали са се планинските вериги, изригнали са вулканите от ново-образувалото се магнитно поле и най вече огромните ледени масиви около полюсите, заемащи почти половината земна площ са започнали да се топят и така са залели почти всички човешки обиталища от предния свят. То хората от региона сега дъното на океана са побегнали от прииждащите води към димящия вулкан издигащ се на високо в радиус от 3000 до 5000 мили в околността и така са заселили това прокълнато, но единствено възможно място. Именно за това на тези бежанци заселници им е отредена такава почит. Каменните статуи маркират този момент на единствено възможно спасение.

Като допълнение мога да изтълкувам и подземията намерени на острова, това е не резултат на междуплеменни войни, племенното разделение на това малко парче вулканични скали и прах бързо е било забравено. Тези ями са били затвори, хората там вместо да намерят начин да направят кораби са си направили комунизъм и са затваряли недоволните. Също няколкото фигури със шапки са изображения на беглец носещ малкото вещи успял да вземе на дългия път. Съборените статуи са не резултат на племенни войни, а на анти семейната политика на тоталитарните режими по цял свят. Така както комунистите оскверняваха църквите, така и там са се гаврили с родовата памет.

И така главния урок е, че моите предположения на за постепенен, но глобален катастрофизъм през 4200 г. около 80 г. след Христос, при който стария юдейски свят е преминал, както предрича Павел в 1Коринтяни, е довел до тези чудати образования. А втория е, че всяко място оставено без Божието Слово се превръща в гнездо на комунизъм, тирания и разруха и в случая дори на канибализъм.

Time, history, science

No comments: