Friday, December 18, 2009

Три ери на човешката история

70 имена в Битие 10 Преброяването на имената на хора за първи път срещани в Бт.10 е общо 70, като "нулевото", на Кайнан от родословието на Лука е указано за яснота. Имената на; Сим, Хам и Яфет се споменават и преди това. Споменаването на имена на земи е предполагам от времето на Йосиф. Не е известно кога точно са наименувани и кой кога къде се е заселил.

Това са строителите на кулата на бАбел. Вижда се, че Арфаксад е трето дете, а Йоктан роден след Фалег и след бАбел има 13 сина. Те са родени определено след спирането на строежа, започнат за да обедини хората, но всъщност превърнал се в причина за разпръсването, иронията на ситуацията е повече от унизителна, опита да се предпазят, страха от разделение, ги раздели необратимо. Така Нимрод се превърна в „полезния идиот“, както много други и в нашия свят. Нимрод най вероятно не е организатора, а само "вълшебника" на строителството.

time, genesis

Кога умира Халев, втори период от втората ера

Халев е последния, който се ражда в Египет, и умира в обещаната земя. Той е на 85 когато е превзет Йерихон и са победени основните сили на противниците, организирали се за първия масов отпор. Въпреки тези наглед важни успехи, най трудното предстоеше. Това бяха енакимите, полу-хора, полу-ангели имащи нечовешки способности и чудовищна сила, те имаха и нещо като свръхестествена аура на божественост, в миналото са били пратени специално за да помагат на ситите да служат на Бога. Сега обаче нещата са се променили и "божествената аура" ги е напуснала, тези древни джедай вече не са това, което бяха и бяха длъжни да отстъпят обещаната земя на новото поколение на богоизбрания народ. Така в Ис. Нв.14 се споменава за този втори етап от бойните действия, когато идва реда, на прогонване на хананците от земята. Това става през 2545 АМ = 13*13*15, и тогава войските трябва да се разделят, за да могат да покрият цялата ширина на фронта. Халев избира града на най силните и известни енакими, не само поради славата и и бъдещия имидж на велик герой, не само поради стратегически цели да се пречупи най силната точка на съпротива, което да доведе до дезорганизация и масово дезертьорство от фронта. Халев правилно се е досетил, че след Йерихон техния град е специален и стратегически разположен за бъдещата мисия на Месията и той е и най богатия в целия регион.

Всички тези фактори за него като личност посочват, че той също е символ на втори период хронологията, след първия на завземането. Посоченото в Съдии робство на арамейците, не може да започне докато е жив, а трябва да свърши когато Готоноил става освободител през 2570АМ, Така единствената дата за смъртта на Халев се пада 2561АМ, = 13*197, след което започва арамейското робство за 8 години. Така до смъртта на Христос през 4121АМ остават 1560г. или 13*120г. Похода на Халев в Йс.Нв.14 е друга бойна операция предшестваща завземането на Евус или Ерусалим първо от юдеите, и след това от вениаминците. Смисъла на символизма ще се търси допълнително.

Таблицата на втория период от хронологията е упдейтната и коригирана.

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsDLMmdMtyutdHU2RGlaWUxzVmtkODJJWTEwT1M5ZWc&hl=en

Ной и Яков

Връзката между двамата може да изглежда странна, но тя е в годините. Нои е #10, Яков #23, ако сложим и нулевите периоди, то числата им са #11 и #25. Връзката е в годината на раждане, Нои е роден 1056АМ, а Яков 2212АМ, разликата е 2*Н+100, двойния период, 2112АМ се пада точно 9г. преди годината на Мория с Авраам и Исаак през 2121АМ и 12г. След раждането на Исаак.

От Вавилонската кула до раждането на Яков има 456г.

time

No comments: