Saturday, May 16, 2009

Числа, часовници и календар

Числа, часовници и календар

Числата в Библията приложени към календара могат да дадат много важни сведения за хронологията, за тях ще спомена след като разгледам двата часовника. Думата часовник не се споменава, но аз намерих два в НЗ.

Първия часовник е поставен от Иесус в Мт.15:32-39 и Мр.8. Тук се говори за три дена или общо трите епохи на историята, за които ще спомена по късно, четири хиляди души, които трябва да се нахранят със седемте хляба са четирите хилядолетия от второ до пето или половината кръг. Това е аналогия на слънчевия часовник, полукръг разделен на четири 45' сектора, които в календара съответстват на 4000 години. Седемте хляба са седемте Завета, като първия започва хронологически на небето тоест преди полукръга, но всички свършват до десния край в 5000 година. Когато трябва да дойде второто пришествие.

Петия Завет, този на Давид, е започнал на най горната точна на полукръга, 3000 година или 6-тия час, числото кратно на 7, което посочва божествено потвърждение е в годината 3500, която вероятно е края първата или втората 14-ка поколения и завършва вавилонския проблем. Шестия разбира се е Христос, само Иесус е "Човека!", 6 е числото на Човека или Човешкия син. Той е започнал на 4100 година, когато се ражда Христос и е разпънат, възкръсва и след 50 дена слиза Светия дух на 4121 година единственото число в календара делящо се на 13 и друго просто число 317. Завършването на този Завет става с края на юдейския свят 4200г.. Вероятно възнесението на Енох малко преди 700 г. когато откриват липсата му е и потвърждението. През 1666,6-та, годината на потопа е и края на първата епоха от общо три. Втори Завет вероятно започва през 1400г. когато Бог говори на Ной, което е и божественото потвърждение. През 2100-2121 когато се ражда Исак и Авраам и Исак се качват на планината Мория. Исаак е потвърждението за трети Завет. Четвърти Завет се пада на 2500 г. Това е точно средата на летоброенето като небесното потвърждение е през 2800 г., когато вероятно се ражда Самуил. Самуил помазва Саул и Давид, но неговото раждане и живот е около Шатъра за срещане

Втория часовник е когато са нахранени 5000, Мт.14, Мр.6, Лк.9, Йн.6. е във всички Евангелия и показва времето и календара в земната му част от 6000г.. Хляба е символ на живота идващ от земята, докато рибата символизира живота идващ от водата. 5000 е времето до когато ще се изпълнят Заветите и още 1000 г за 1000-летното царство.

Интерпретация е, че става дума за петте първи Завета, които са „от земята“, докато шести и седми са „от водата“ и за това са рибешки. Те са Завети на благодатта на Христос и Светия Дух. Дори и да са яли риба е останало хляб. Ако се направи разделение на цялата история на земята, от сътворение до 6000 година, края на 1000 годишното царство. То тогава имаме цели 270', които окръжават Павел както на земята в Ерусалим, така и на кораба. Получаваме 45/2' градуса за всеки час или по 500 години. Така от притчата за работниците на лозето; 6-ти час е СЗ, 9-ти час е НЗ, а 11-ти час е 1000г. Царство и всички ще получат равна награда, никой няма да получи повече от другите.

Поста бе редактиран на няколко пъти, но разполагане на часовете върху дъгата на календара стана когато намерих Йн.1:39, в десетия ас учениците утиват да живеят с Христос. Интересно защо ли е споменат часа, а не поне датата ипоне годината? Явно става на въпрос за пророческа хронология. Десетия час трябва да съвпада с 5000 година, когато идва милениума. Иначе стиха просто няма смисъл, имаме час от деня но не и самия ден и година.

time, history, old testament

No comments: