Friday, March 27, 2009

Вавилон велики ще бъде свободен!

Вавилон велики ще бъде свободен!

След отчаяния щурм вчера с помощта на генерал Стефан седмочисленник, повел елфическата войска от Дн.7:43 към поробената страна вавилон, днес е време да се отбележи и крайната победа. Днес е парада на успеха в най кървавата война на втората половина на третата епоха от човешката история.

Предполагам шестте кули на последна съпротива срещу освободителната армия на вавилонските патриотични сили всеки момент ще се предадат на законните владетели на тази многострадална страна, живяла почти 800 години в робство и тъмнина. Шестте споменавания на вавилон в Откровение не означават град, село, паланка, укрепен редут или нещо такова. Вавилон и в Откровение и навсякъде в НЗ, (СЗ ще се изследва в последствие, но и там ще се пролее много оркска кръв) означава само едно. Това е името на общност от хора и то юдеи, в цялата Библия никъде нямаме думи за общество или са погрешно поставени. Вавилон е точно това, което ние разбираме за хора обединени в общ признак и цел като; група, отбор или екип работещи за изпълнение на Словото в хората и обществото. Ето и шестте места, където се среща думата за вавилон;

8И един друг ангел, втори, следваше [изподире] и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудствуване. (Rev 14:8)

19И великият град се раздели на три части, и градовете на народите паднаха; и Бог си спомни за великия Вавилон, да му даде чашата с виното от яростния Си гняв. (Rev 16:19)

5И на челото й имаше написано [това] име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята. (Rev 17:5)

2Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица; (Rev 18:2)

10Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко [на тебе], велики граде Вавилоне, крепки граде, понеже в един час дойде съдбата ти! (Rev 18:10)

21И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град, и няма вече да се намери. (Rev 18:21)

Във всяко едно от тези места имаме значение не на място или град, а е означение на някаква тайна общност, секта или партия, посветили се да използват вярата и Божието Слово за заблуда и експлоатация на хората. По времето на Йоан кръстител и Иесус тази секта, масони или илуминати или както се наричат са успели да обземат дори самия Ерусалим, но това само спомогна за изпълнение на плана на изкуплението и днес вече, когато сме в края на третата епоха или почти 5000 години от изгонването от рая можем да очакваме идването на шестия ден или вероятно начало на 1000 годишното царство на Господа. Шестия ден е деня на човека, така че ако някой от четящите е част от вавилон или както се нарича организацията на хора отпаднали от поклонението на Месията.

И за да няма много постинги допълнения, ще спомена, че и другото споменаване на вавилон в 1Пт.5:13 е за общност на вярващи, които също са част от това общество за което споменава Петър, нещо като съвременните "париш" църкви и църкви на "еазии".

Дано Господ има преизобилна милост към оцелелите от робството на вавилон.

No comments: