Wednesday, March 4, 2009

Корекция на "Цикъла на Саурос"( Saros cycle )

03.03 17:16 - Корекция на "Цикъла на Саурос"( Saros cycle )

Корекция на "Цикъла на Саурос"( Saros cycle )

Корекцията включва само корекция на моето погрешно заключение в предния пост за „Хороскопа на Иесус“. Повтарям някои неща за изясняване.

Това е периода от 18г. 11д. и 8ч., в който винаги се случва слънчево затъмнение, като следващото затъмнение ще е западно от предното. Днес е деня в който смятам да обявя за празник на този цикъл, причината е че Март отговаря като номерация на месец Нисан.

Както бях заявил; „Ако приемем, че Иесус е роден на 22 Нисан, деня на първите плодове и времето, когато се раждат агнетата и края на ечемичната жетва и също приемем 360 дневна година. Получава се, че на 18г. 11д. и 8ч. е бил Иесус, когато е бил кръстен от Йоан в река Йордан и този ден е бил 1 Нисан, като броим и новолунието винаги предхождащо първо число.“

Сега ще трябва да се коригирам, защото при първоначалното откритие направих грешката да сравня получаването на човешко тяло и възкръснало в един ден. Ако се приеме за раждане деня на оживяването, 17-ти Нисан и се добавят 11 дена, се получава 28-ми, последния ден на месеца. Като се добавят 8-те часа от цикъла, се получава следобед на новолунието на следващия месец или може би новолунието е края на Нисан, а не началото както смятах до сега. Това вече започна да ми изглежда логично, защото нулева дата е началото на нашия век, а Иесусовото дело е от предходния ден. Предполагам това не противоречи със споменаваното, че началото на месеца е започвал с новолуние. Началото на следващия месец се празнувало от междинния ден, край за предния месец и начало на следващия. Сега вече виждан, че раждането е по вероятно да е 17-ти, когато е третия ден на седмицата, а третия ден е дена на появата на живот в сътворението. Кръщението е последното събитие в месец Нисан календарно, за да представи то новите дела, които Господ ще върши вече на земята.

По надолу ще се опитам да изхвърля някои неща относно глупостите за изследването на този цикъл, за който са написани много фалшификации. Ясно е, че неговото изчисление е възможно само когато се правят последователни изследвания на лунното движение, като изследователя разполага със координатни системи, както хелиоцентрична, така и земна. Както и на точен часовник, Това е от особено значение, защото това са предпоставки за определяне на този цикъл. Естествено нито историци, нито учени се затрудняват да дадат отговор на такива важни въпроси, а е известно, че именно sir Isaac Newton е първия човек изобретил тези неща. Именно Нютон ни е дал и нещо друго, без което изчисленията са невъзможни, интегралното смятане с което се прилагат резултатите от изследванията на лунното движение. Ттака всичките тези измислици за древността на; "алмагеста" Хипарх, Птоломей и прочее републикански и бонапартистки пропаганди е само указание за злонамерената фалшификация на историята и науката и ползването и за политически и атеистически цели от нечестивците. Все пак bogoizbrania е благодарен за тази невежа и злобна лъжа, така излиза, че само аз съм единствения, който разбира от; математика, физика и история и съм единствения добър ученик на Нютон, да пребъде името му колкото и луната!

Интересни неща за затъмненията

http://eclipse99.nasa.gov/pages/amazing.html

За Саурос цикъла;

http://en.wikipedia.org/wiki/Saros_cycle

Този цикъл ще се разглежда отново и отново, защото се оказва много по важен отколкото изглежда.

No comments: